Yükleniyor Etkinlikler

Programın Amacı

Arabulucular için süpervizyon çalışması mesleğini arabulucu olarak yürütecek veya eğitmenlik yolunu da deneyecekler için planlanmış 3 günlük yoğun bir programdır.

Bu çalışmaya katılanlar açısından; Arabuluculuğun her aşamasına daha derinden bakacakları, her sunu ve grup çalışmasında yepyeni farkındalıklar kazanacakları ve Türkiye’de benzeri olmayan bir yetkinlik programına dahil olacakları söylenebilir.

Kimler için / Kimler Katılmalı?

Bu eğitimlere temel arabuluculuk eğitimi almış herkes katılabilir.

Katılımcıların hedefleri eğitmen olmak veya uluslararası sertifikasyon kazanmak ise, bu eğitimler onlara uygulamalara yönelik pratik yetkinlikler kazandıracaktır.

Özellikle herhangi uyuşmazlık çözüm merkezi bünyesinde yer alan sicilli arabulucular varsa, bu eğitim onlara uyuşmazlık değerlendirmesi ve çatışma analizi yapma yöntemlerini de, öğretecektir.

Katılımcıların en az bir üniversite bitirmiş olmaları, 4-5 senelik iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir.

Program Detayı

Program arabuluculuğun baştan sona tüm aşamalarını pratiklerle irdelerken, uluslararası kabul görmüş farklı çözüm tekniklerini uygulama ağırlıklı aktaracaktır. Bu bağlamda arabuluculuk öncesi kontrol listelerinden başlamak üzere, çatışma tabloları, çatışma merdiveni, çatışma analizi, farklı uyuşmazlıklar için farklı çözüm yöntemleri (aile, işyeri, grup, ticari, vs), iletişim, müdahaleye yönelik teknikler ve farklı durumlarda farklı müzakere stillerinin uygulamalarıyla birlikte, katılımcıların da grup çalışması ve sunularıyla yürütülen bir inter-aktif programdır.

Bu programın zihin haritaları bölümünde katılımcılar kendileri için stratejik bir çalışma yapma olanağı da bularak, gelecekteki mesleki yaşamlarına ön hazırlık yapabilecekler. Programa dahil olan herkes, isterse, bir saatlik bireysel mentorlukta alarak, kendi temel değerlerinin farkına varabilir ve daha net bir kariyer yolu çizebilirler.

Yenileme

Bu eğitim yenileme gerektirmez.

Programın Sonucu

Programı tamamlayanlar Global Mediators Network Katılım Belgesi alacaklardır.

[ipt_fsqm_popup style=”rect” header=”%FORM%” subtitle=”” icon=”fa fa-file-text” width=”600″ form_id=”56″ pos=”r” color=”#ffffff” bgcolor=”#ff0000″]Başvuru Formu[/ipt_fsqm_popup]