Çatışma Analizi

Çatışma Analizi

 5.400,00

Programın Amacı

Çatışma analizi, uyuşmazlık çözümü sürecine başlarken uzmanların ilk yaptığı sistematik çalışmalaradan biridir. Böylece taraflar kendilerine sunulan destekle, İlişkilerinin daha derin dinamiklerini keşfederler. Bu yöntem daha ziyade şirket içi, aile şirketleri, şirketler arası, etnik veya ülkelerarası uyuşmazlıklarda çözüm sürecine katkı sunar. Doğru analiz, çözüm sürecinin yarısını aşmak anlamına gelir ve bu işin uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Açıklama

Amaç

Bu eğitim katılımcılarına, geçmişi olan ve geleceğe ilişkin de, yeniden tanımlanmış bir ilişki modeliyle yollarına devam etmek isteyen kişi-kişi, kişi-grup veya grupları, uyuşmazlığa taşıyan tüm içsel ve dışsal etkenler de göz önüne alınarak, sistematik biçimde analiz etme becerisi kazandırır.

Kazanılacak Bilgi ve Yetkinlik

   Çatışma teorileri
   Çatışma merdiveni
   Kişi ve grupların çatışmaya etkileri ve çatışma haritalaması
   Çatışma analizi kriterleri
   Çatışma analizi kriterlerine göre farklı uyuşmazlıkların analizi
   Analizin yorumlanması ve olası çözüm stratejilerinin belirlenmesi

Hedef Kitle

Yöneticiler, danışmanlar, İK uzmanları, diplomatlar,  kamu yöneticileri, uyuşmazlık çözüm alanında çalışan kişiler, takım liderler.

Yöntem

Araç ve metotlar, vakalar ve örneklerle aktarılır. Teoriyle birlikte uygulama gerektiren eğitimdir. Eğitim öncesi ön-okuma yapılması gerekir.

Katılım Belgesi

Global Mediators Network Katılım Belgesi ve GMN Çatışma Analisti Statüsü.

Yenileme

Eğitimin kendisi yenileme gerektirmez. GMN-IMI Sertifikasyonundaki arabulucular için bu eğitim yenileme eğitimi kabul edilir.

Go to Top